Thursday, August 20, 2015

Baju raya!!!

Assalamualaikum

Raya dah berlalu.. Baru aii nak story pasal baju raya.. Huhuhuhu.. Alhamdulillah.. Sebelum raya ada rezeki beli dua pasang baju dari Hijriahome.. Satu pasang dari Colorstyle.. Unliuckily, baju-baju tu tak terpakai lagi.. Reason? Sebab sedap pakai baju jahit sendiri.. 

Jahit sendiri? Seriously? Yesss.. Trust me.. Kalau ad pola, ada kain, ada mesin, ada barang jahit.. InsyaAllah boleh jadi sepasang baju.. Lately memang gila sangat dengan warna navy blue dan shades yg seangkatan dengannya.. So warna navy blue was decided as color for baju raya tahun ni!!! 

Dalam 1st week of ramadhan, pergi kedai kain Gio kat Bangi seksyen 9.. Dapat lah 5 meter kain como crepe. Semeter rm18.90.. Dpt less sebab jadi member.. Tp 5 meter tu share dgn anak buah.. So dapat lah dua pasang baju, tapi still berlebih sebab kain bidang 60' ++.. Memang sedap lah potong kain.. ..

Well well... Nasib baik jumpa buku ni.. 

Alhamdulillah.. Dapat tips sikit.. Cara nak potong kain utk dapat kain yg draping nye cantik.. Beli buku ni kat mph Alamanda.. 

So, inilah hasil nya.. 

Dapat lah fefeeling princess sikit.. Ye lah..plus size person kan payah sikit nak cari baju princess gini.. Heheehe.. Trim yg kat tangan tu pun beli kat gio jugak.. Im addict to Gio sekarang.. Hehehehe..

 Overall puas hati jahit baju sendiri walaupun hasilnya xde lah mcm kat butik tu..nak pakai sendiri je kan.. Tp memang jimat sangat2..


Sekian,,


AneesChan

1 comment: