Thursday, November 17, 2011

My new addiction.

Salam....

My new addiction...Bukan makanan...Bukan baju...

Tapi....

Lagu!!!!!

Korang tau siapa itu Adele?

Rasa nya ramai yang tau kot...Someone like you dan Rolling in the deep...
Itu antara lagu yang famous sekarang kat radio.
Saya sangat salute dengan Adele kerana....Lagu nye yang memang deeply touch heart and also...She is plus size singer that have super duper plus extraordinary song. She sang better on live compared to the record.


Ni antara video nye di Youtube...
She sang very well ^_^










Adele...( credit to idolator.com)




p/s: her song reminds me about someone... =)

Wednesday, November 16, 2011

Wishlist before habes belajar di USM

Assalamualaikum..

Aduhyai...Sudah sangat lama tidak menerjah ke blog ini..
Al-maklumlah..Kemalasan dan kesibukan yang selalu menjadi sahabat baik diri ini sekarang.
Hehehehhehe

Sedar tak sedar, sekarang ni dah sem 5 di USM. Ada lagi satu sem..insyaAllah...saya akan bergelar graduan USM tahun hadapan bulan september.

Tapikan......Sebelum tamat belajar..Adalah beberapa wishlist yang saya nak capai...


  • Dapat kan lesen P kereta dan motor.( Kereta dah..motor pulak)
  • Nak jadi senior yang baik hati (hahahha..sila gelak..)
  • Nak diet..(nanti leh pkai cun2 mse konvo)
  • Nak cari pakwe (kahkahkah...habis grad boleh terus nikah.. =P)

Hahahahahaha..macam hampeh je kan wishlist tu...Biasa la..tak sedar2 da tua..tapi perangai nak macam budak2 lagi...kui2...

Oke la..sini saje..

Assalamualaikum

Tuesday, May 17, 2011

Korean Drama: Cinderella's Sister

Assalamualaikum...

Gara-gara cuti seminggu sebelum bermula nye latihan industri..Saya telah berjaya marathon cerita Cinderella's Sister.. Sebenarnya,saya ni bukan nye layan sangat cerita korea ni....atas faktor jalan cerita yang sama,episod yang panjang and hero nye yang selalu nampak macam bajet bagus...(jangan mare ye..heheheheh)

Well...Cinderella's Sister ni boleh dikatakan cerita crying2 gak la...setiap episod tu...mesti ade je bab nangis...huhuhuhuh....abeh touching jiwa besi ku ini..huhuhuhu...Tambah pulak...yang si Hyo Sun tu...watak jahat...tapi nmpak tak jahat...sampai keliru beta...Eun Joo jahat ke Hyo Sun yang jahat????hahahahhaha...



Watak utama nye... Moon Geun Yoong....sebagai Eun Joo...Dye ade berlakon dalam My Little Bride and Mary Stay Out All Night...Hmmmm....Agak berjaya la dye berlakon sebagai watak yang dingin plus x de perasaan...hahahahahha...macam x caye lak dalam My Little Bride ngn Mary Stay Out All Night...watak dye gile2...name pun pelakon...mesti la macam2 yang dye boleh bawak kan...

Then...my favorite pelakon dalam ni...Chun Jung Myung...hahahahhaha...sebagai Hong Ki Hoon. Serius-ly...dye memang pandai berlakon...if dye berlakon cite monolog or cite tanpa dialog..memang dye berjaya la...sebab...mimik muka dye je...kite dah tau dye sedih ke...suka ke..gembira ke...and paling penting...dye sangat Cute bile senyum....^_^

Well...x nak cite panjang...

(kredit tu Aunty Wikipedia....)

(sinopsis)


Song Eun-jo (Moon Geun Young), who lives with her mother since years ago (and also her mother's lover), finally gets a new family and a home when her mother remarries to a kind man who owns a winery. At first, she denied it, and even attempted to escape rather than dealing with the attempt of being schooled. The cynical Eun-jo is unable to accept the affection of her new step-sister Hyo-seon (Seo Woo) and step father Gu Dae-seong (Kim Gab Soo). Hyo-seon, with her bright character, is the apple in her father's eyes and Eun-jo's mother goes out of her way to fulfill the role of Hyo-seon's mother, causing her to neglect and act harshly towards Eun-jo. However, Eun-jo finds a friend in Hong Ki-hoon (Chun Jung Myung), a college student working at the winery who becomes her own prince. Ki-hoon eventually leaves to take care of personal issues, but Hyo-seon's jealousy of Eun-jo causes her to make Eun-jo believe that he has abandoned her. The three reunite 8 years later to begin the main plot - a modern adaptation of Cinderella with a twist. Han Jeong-woo (Taecyeon), a boy that Eun-jo considered her little brother 8 years ago, appears in order to be near her and fulfills the role of a "fairy godmother" to her. A love triangle forms when Hyo-seon falls for Ki-hoon, who is still in love with Eun-jo. The feeling of betrayal lasts with Eun-jo, creating misunderstandings and difficulties. However, the kindness of Eun-jo's stepfather (Gu Dae-seong, Hyo-seon's father) begins to change everyone's lives, making this a tale of growth and redemption.


A cynical and shy young woman, Eun-jo is good at hiding her emotions and does not get attached to people easily. She is skeptical of her stepfather's kindness; however, she later realizes that it is genuine and this realization begins to break her hard exterior. Eun-jo is in love with Ki-hoon, and is hurt when he leaves, leading her to be cold and reject him when he returns 8 years later. She is also sad about her stepfather's death.


  • Seo Woo as Gu Hyo-seon (Brianna Gu)
A gentle and brilliant girl who has been treated like a princess her entire life. However, she is lonely and becomes excited when she learns that she'll be getting a new mother and sister. When her new family members are different from what she expected, it takes a toll on her. Hyo-seon is slightly spoiled and becomes jealous of her new stepsister.


Gentle, handsome, and kind, Ki-hoon sees much of himself in Eun-jo. However, when his difficult and broken family situation causes him to leave the winery, he disappears, leaving Eun-jo a letter that she never receives. Ki-hoon returns 8 years later and appears to be a spy for his evil step-family's company, but not everything is as it seems.


(all picture and info credited to Google.com)



Wednesday, May 11, 2011

Pementasan Teater TylcKooUns

Assalamualaikum....

Sekarang kan ramai da mula abeh exam..and da mula bercuti kan...
Tak de pape nak buat?Ape kate kalian tengok teater..

Pementasan Teater TylcKooUns
http://www.facebook.com/event.php?eid=142369959167092



Sesape yang berminat...Boleh la try tgk kat event dorg kat FB

Ade pelakon yang dalam Juvana dalam teater ni...
So...Pakat2 join la ek...^_^

Berikut ade la mengenai teater ini...

Penerbit : Khairol Azhar bin Abd Jalil (student USM ^_^)
Pengarah : Khairunazwan Rodzy

Dibintangi Oleh :

Namron
Amerul Affendi
Mardiana Alwi
Zahiril Adzim

Dibantu Oleh :
Ammar Armada
Wanji Aswandi
Khairil Ridzuan
Hasbullah Abdullah
Mohd Aiman Syazwan
Wan Farah Aina

Pemuzik - White Percussion Unit juga akan mengegarkan pentas!
_________________________________________________

20th May 2011 : 8:30pm - Full Dress (Press- Preview) : RM 15

21st-29th May 2011 : 8.30pm - Show
23rd-25th May 2011 : 3.00pm - Matinee

Price: RM 30 - Normal
RM 15 - Student

For Bookings: Contact

NATRAH - 01112447959
DIDI - 0134321147


"... sebuah pementasan teater yang buat pertama kalinya menggabungkan graduan jurusan seni persembahan IPT seluruh Malaysia..."


SIPNOSIS
____________


Kelab peribadi mewah milik Tycoon telah berada di bawah kuasaan Manan. Kelab itu telah menjadi tempat persembunyian Manan bersama pengikut-pengikutnya yang mengamuk atas ketidakadilan kepimpinan Tycoon terhadap Pekan Siem Pang. Amukkan ini berlaku setelah Long menjadi mangsa tuduhan sebagai korban menutup kesalahan Tycoon atas jenayah yang dilakukan oleh Tycoon.

Ramona, perempuan simpanan Tycoon yang menjadi pelayan wanita di dalam kelab peribadi mewah itu telah berpakat dengan gerakkan Manan untuk menjatuhkan Tycoon. Ramona dan beberapa tebusan lain yang terdiri daripada pekerja kelab mewah itu telah berpaling tadah menyebelahi Manan bagi mengelirukan polis yang dikuasai Tycoon bagi menjatuhkan Manan. Rahsia demi rahsia Tycoon dibongkar oleh Manan dan Ramona, dan ini membuatkan rakyat mula pempersoalkan kepimpinan Tycoon.

Tycoon yang tersentak dengan amukkan ini telah mula bersandiwara dengan rakyat bahawa jasanya tidak dikenang atas perubahan yang telah dibawanya terhadap Pekan Siem Pang. Kekecohan Pekan Siem Pang semakin memuncak. Demi kekuasaan yang ada pada Tycoon, Long dipanggil semula kononnya bagi menebus kesalahan jenayahnya serta membongkar muslihat Tycoon yang menjanjikan kesenangan keluarga Long.

Dalam masa yang sama, seluruh rakyat yang tertipu mengharapkan Long boleh menjatuhkan Manan bagi mengembalikan kedamaian Pekan Siem Pang. Akhirnya Manan telah dibunuh dan amukkannya serta gerakan memusnahkan Tycoon direncatkan. Setelah mayat Manan diusung keluar, seluruh masyarakat yang terkesan dengan gerakan ‘Memusnahkan Tycoon’ oleh Manan bersorak dan memberikan tepukan gemuruh atas keberanian Manan dan kumpulannya. Tycoon sedar atas perubahan ini.

Help Us by Supporting us!

TQVM.. =)



So....Mari lah kita bersama2 menonton teater ni....Support industri teater generasi mude...^_^

Wassalam





Monday, March 21, 2011

Assalamualaikum

Assalamualaikum Sume2!!!!

Harap maaf la ye...sejak dua menjak ni...kesibukan melanda diri..keje banyak.sibuk dengan fieldtrip...dengan aktiviti kat USM...nak update2..tapi..kemalasan plus kepenatan melanda jiwa (alasan semata2....hahahahha)

Well...
Sekarang ni sibuk dengan mini project animal behavior (dalam bahasa Melayu = Kelakuan haiwan)..
Mesti pelik kan...kenapa la belajar 'kelakuan haiwan'...Macam2 la orang cakap..ape penting nye belajar benda tu...tapi..bagi kami pelajar zoologi..benda tu satu keperluan...ye la...nak tau binatang tu macam mane...gerak geri dye...dye marah ke...dye suke ke...dye nak cari partner ke...hahahahhaha....complicated tau..xpe2...alang2 belajar 'kelakuan haiwan'..boleh kaitankan dengan kelakuan manusia...kan..kan...kan...
Ye la kan...Binatang kan secara saintifik nye...satu 'kingdom' dengan manusia..Kingdom Animalia, Phylum Chordata, Class Mammalia, Order Primate...kan da kena ajar classification free2...heheheheh

So...
Untuk lab Animal Behavior ni...Kitorang wat la...Effect Of Music On Feeding Behavior Of Budgerigar....Alah...Burung baji....(korg search la ek macam mane burung tu)..Dengan meminjam burung daripada rakan selab....Eksperimen tu pun dijalan kan la..Alhamdulillah...Sume da siap...Cume...LAB REPORT!!!!!!

WAHHHHHH!!!!!
T___________________________T

Agak susah la nk wat...hmmmm....sabo je la...sok luse abeh le....

K la...sampai sini dulu...

T saye cite pasal trip saye kat sungkai,zoo negara and wang kelian later k...TATA

Thursday, March 10, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Sampai masa tibanya waktu,
Redup hati kau berdua,
Bila dua jasad bersatu,
Hidup mati kita bersama



(Hikayat Merong Mahawangsa)


Monday, February 21, 2011

PRK....from my view...little perspective

Assalamualaikum...

Rakan2 sekalian..
Anda dah laksanakan tanggungjawab anda sebagai pengundi?
Alhamdulillah..pagi tadi..saye sudah selamat mengundi...
Saye undi sape???
Mane leh g tau...Undi kan rahsia...Hehehehehhe
Hari ni..selain USM..ade jugak IPTA lain yang bertanding...
UM, UPM..(sekadar menyebut 2 3 yang tau je..)


Credit to uncle google
Credit to chek google

Kalau kat UM...
Kecoh isu calon pro-mahasiswa yang hilang....
Nak tau lagi? klik sini
Ade logik?atau sekadar lakonan...?
Saye di sini bukan la nak memihak pade sesape atau memberi tuduhan membuta tuli...
Maklum la..saye ni bukan student UM...
Jadi..ulasan yang saye bakal bagi ni pun..
Hanye secara luaran je...
Mungkin si calon tu memang ade musuh dye sebelum  bertanding,atau orang nak mengacah2 dye atau, memang ade orang nak jatuhkan dye...
Macam boleh orang luar, contohnye seperti saye yang bukan student UM akan fikir...
Mungkin ade pandangan2 lain yang korang akan fikirkan kan...

Dan if kalian ade bace yang kat link di atas tu...
Ade dye mengatakan pilihanraya muran dan perlahan...
Bukan di UM sahaja
di USM sendiri pun...Memang senyap..sunyi...muram..
Sampai encik2,cik2 and puan2 yang jage kaunter sume tu leh sembang2..gelak2..borak2
macam tadi..saye g kuar mgundi ngan kawan,before g klas..kami dua je...
Pada pandangan saye...Faktor pilihanraya sura,muram dan sewaktu dengan nye...adelah faktor masa...hari Isnin, ramai student yang ade klas...agak susah lah bagi dorang yang kuliah jauh2 then hostel lak atas bukit..Memang agak susah sikit la untuk dorang g mengundi...

Mungkin ade beberapa solusi yang dapat saye cadangkan...Pertama,mungkin..memperbanyakkan kaunter pengundian..kalau spesifik kat hostel masing2,mungkin sukar untuk mereka2 yang jenis x balik bilik bile klas sebab klas jauh dari bilik.Tak salah kan kalau pengawai pusat pengundian bekerja keras sikit,asalkan ramai pelajar turun mengundi. Then,cadangan yang ni mungkin keras sikit la..Kena kan tindakan kepada sesiapa yang tak turun mengundi. Ade la jugak dengar2 rakan2 yang berniat tak nak mengundi...Tindakan begitu sebenarnye agak kurang rasional. Bila diberi peluang memilih pemimpin, seharus nye peluang itu harus dihargai sepenuh nye...ni tak...bile da bagi peluang...tak nak mengundi...bile da tak de peluang..dok sibuk2 cakap ni x bagus la...dye ni over la....Jika dilihat dari sudut positif...Pilihan raya kampus seharusnya di jadi kan sebagai gambaran awal untuk korang mengundi mase piliharan raya umum...kan....??????

Jadi kawan2..saya tinggalkan anda setakat sini jela...Fikir2 kan ape yang saye kate kan...Maaf kalau ade sesetengah ayat yang mungkin mengguris hati...Setiap tulisan saye adalah luahan hati dan minda saye sendiri..dan saye tak berniat untuk mengutuk,mengumpat atau menyakiti mana2 pihak....

Sunday, February 20, 2011

PRK USM

Assalamualaikum sume2!!!!

If kalian tengok title entri...PRK????Apekah?
itu adalah akronim untuk Pilihan Raya Kampus..
Saye sebenarnye terikut nak wat entri ni...Maklum la...si Fred and si Sapix da wat entri and meeting pasal PRK ni....

Sejak dari hari khamis hari tu..USM ni dah kecoh2 dengan mereka2 yang bertanding untuk kerusi MPP...Majlis Perwakilan Pelajar...Macam kat pusat pengajian ku...ade 2 orang bertanding..sorang lelaki..n sorang pempuan...hmmmm...tak tau la nak undi sape...undi kan adalah rahsia...

Tahun 2 di USM, saye merasakan..adalah lebih baik menjadi pemerhati dan mengundi...kalau dulu...agak bersifat ingin tahu jugak la...maklumlah..student tahun pertama...macam2 gaya la dorang yang bertanding ni...

Bila pilihanraya kampus menjelang..ini antara situasi yang dapat kita lihat....~~~~~~


Contoh di toilet paling kiri:di dinding toilet,
paling kanan: di pintu toilet,
bawah: di cermin toilet

  1. Sangat terlebih mesra...Ye la...Sebelum tempoh nak mengundi..jalan sebelah pun bukan nak tegur..tapi bila da bertanding...layan kite ni macam dah kenal 10 tahun lak
  2. Tengok orang2 yang bertanding tu..macam orang nak ber"conference" pun ada...Yang macam lawyer pun ade gak..Heheheheh...Mane tak nye...sume calon2 pakai kot...smart2..kite yang bertanding ni....ade ke nak pakai gitu?x de kan..hehehhehhe
  3. Tetiba..koleksi kertas conteng kira2 makin bertambah...hehehehhe...flyers calon makin banyak lak kumpul kan..kadang2 calon yang same tu..boleh bagi banyak lak flyers nye...jadi..sebagai seorang yang mengamalkan sikap kelestarian...simpan kertas tu...untuk contengan or kira2.
  4. Koleksi bookmark pun bertambah..Bagus gak diorang ni...Mungkin ni salah satu cara untuk tarik minat pengundi dalam masa yang sama..menambahkan minat membaca dalam kalangan mahasiswa/i
  5. Perang poster dan banner...Tapi komen untuk tahun ni la...poster nye tak banyak macam dulu...banner pun same...tapi salute la seorang calon ni...banner nye...bukan banner yang buatan tangan a.k.a lukissendiri tau...tapi banner tempah kat kedai..WOW!!!!cayala
  6. Selain daripada bookmark,flyers,banner, ade gak yang gune kenderaan untuk tarik perhatian pengundi...Hon2 kereta dalam kawasan kampus..kereta tu plak berhias...kalau dulu just ada  tampal nama kat pintu kereta...tahun ni..ade kotak atas kereta...
  7. Ade letak flyers kat dalam toilet!!!!!heh?! tak caye???hehehhehe...caye la cakap saye...kagum jugak la ngan usaha dorang...tapi...perlu ke letak dalam toilet?kat pintu toilet?cermin toilet?hehehehhehe...renung2 kan dan fikirkan...
  8. Mase proses nak tarik undi gak la..ade beberapa rakan saye yang tido lambat...tak g klas...maklum la...main supporter..tolong wat banner, tolong edar flyers.
  9. Mungkin gak...ramai calon2 yang bertanding akan ke kedai 7-eleven untuk cari ubat sakit tekak..hehehehhe...mane tak nye...sambil dorang berhujah...suara memang keluar habis...even guna mic punnn...dorang still jerit2 kat mic tu..mungkin nak tunjukkan keyakinan...bagus2..

Ape2 pun yang tertulis di atas..hanya la pandangan peribadi sendiri..Andai ade menyentuh hati mana2 pihak...segala nya adalah tidak disengaja kan...

Wahai warga USM...marilah kita mengundi esok...21 Februari 2010....

Yang bertanding...Semoga berjaya...Andai anda menang...kotakan lah janji ada..Andai anda kalah...jangan la mudah berputus asa,mungkin ada hikmah di sebaliknya....^_^

SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

Saya seorang blogger yang aktif!!!!


 BEN ASHAARI
http://www.benashaari.com/2011/02/segmen-saya-seorang-blogger-yang-aktif.html


Aktif ke?hehehhehehe...tengok2 je la blog Anees..baru la tau aktif ke tak kan...^_^

Saturday, February 19, 2011

Happy Birthday!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum...

Hari ini adalah 19 Februari 2011..Sume orang mesti tau kan...

Tarikh tu jugak la adalah tarikh 2 orang dalam famili ku...Yang amat kusayangi...

1st...Adekku.....Afiah Mohamed Ghazali....
Hari ni besday dye yang ke 10 tahun...
and  dye sambung besday nye kat kelantan...hehhehhehehehe
Ye la...umi abah balik kelantan sat hujung minggu ni..
Takkan tinggal dye kat rumah kot



Oke...next person is...Cik Putih...Heheheheh...My niece...

Auni Hannah...

Happy 1st Birthday...Yeyeyeyyeye

Actually..gambar tu mase dye lebih kurang 5 bulan..
Tapi sekarang...ade slim ckit la...tapi tang pipi x slim tau...^_^

Wish nye...Untuk Afiah..rajin2 la belajar...and do compete me on your studies...

Untuk Auni....Cepat2 besar ye....T bleh men kejar2..
(tu pun kalau MakCik nye boleh lagi nk lari2)

Sekian

Assalamualaikum

Tuesday, February 15, 2011

15hb Februari 2011

Salam Maulidur Rasul

Semoga kita sentiasa cinta dan sayang akan Rasulullah S.A.W
Peringatan untuk diri sendiri juga....
Jangan lakukan kejahatan...Sentiasa lakukan kebaikan...


Monday, February 14, 2011

Sunday, February 6, 2011

Contengan Pertama Bulan Februari

Assalamualaikum....


Pe kabau sume..
Sory le..blog ni berhabuk seketika..
Ye la..Owner nye malas nak kemas2 blog ni...
hehehehehhe


Hari ni....nak cite pe ek?
Oke....
Cite ni pengalaman diri sendiri k..
Baru je mengalaminye tak sampai 24jam pun g..


Kisah nye..
Mase tu...kat KL Central...
Nak balik penang...
Naik train...(saye pengguna train yang setia okeh!!!)
Duduk2 la dekat kaunter tiket KTM antarabandar..
Mase tu tengah la bace majalah...
Datang lak sorang mamat ni...


mamat sorang: Salam...Kak..boleh tak saya nak mintak tolong.Boleh bagi saya 5 ringgit tak?Saya nak beli tiket balik ipoh..Sebab tiket saye hilang...


kak?wah2...saye mude lagi oke...agak tersentap la bile dye cakap gtu..yela...takut dye nak kacau ke...pukau ke...huhuhuhuhu


saye:aik?takkan tak de duit langsung kot.


mamat sorang:tak la kak...gaji saye masuk 7hb ni...sekarang ni pun tengah takde duit.saye dari raub tadi..so,sekarang nak balik ipoh...tapi,da tiket saye hilang...


saye:da tak de duit..abeh tu nak makan macam mane esok2?


mamat sorang: pasal makan saye tak kisah.Boleh puase...Saye nak kene ade duit beli tiket je sekarang ni...


saye:bukan tak nak bagi..tapi takut..ye la mane tau awak wat pape ke...


mamat sorang:eh...tak de la...kalau tak caye...saye tunjuk saye nye IC
(dye bukak la purse dye...bukan bagi tunjuk IC,tunjuk lesen memandu je...hampeh btul.....)


memang la macam tak tau nak wat pe...tapi bile pikir2 balik..macam kesian lak...well...dengan baik hatinye...terbagi la rm10 kat dye...ngeh3


saye:nah..amek duit ni...kalau awak gune duit ni wat bende lain...haram duit tu...
(hahahahah...bajet saye ni tegas la konon nye....huhuhu)


mamat sorang:saye takkan wat gitu...terima kasih...Allah je yang mampu balas jasa akak..


saye:ingat tu...gune beli tiket...bukan wat bende lain...saye ni student...besar tau duit tu walaupun rm10 je...
(mule nak promote diri sendiri ni student..hahahahah..)


mamat sorang:owh...student rupe nye...ok...saye gune duit ni nak beli tiket.nak kena mintak ngan orang lagi ni..terima kasih ye...




then...saye pun trus la chow...huhuhu...takut bende len lak jadi...


Kalian punye pendapat macam mane?ye la kan...mane tau ape yang jadi kat saya ni jadi kat korang pulak ke...


oke...ni je la kot untuk kali ni...


wassalam..^_^

Thursday, January 13, 2011

50th followers!!!!!!

Salam...
hehehehe 
Hari ni macam best sikit 
Sebab..
Follower saye da ade 50!!
itu je la yang mampu setakat ni...

Nak tau sape follower yang bertuah tu???

ni dia











tak de???
jap ek....












sabar ye



















hehehehehheheheheheheeh


bengang tak??
hehehehhehehehe

























hahahahah....macam gempak je kan.....








ni dye...

Enchek Syafiq Izwan
pemilik penuh 

hadiah untuk kamu ye enchek Syafiq...

tada...



hehehehe...tahniah and thanx sebab sudi jadi follower saye..
award ni tak seberapa..
harap awak suke...^_^


(p/s:huhuhu...sakit kepala la sejak 2 menjak ni...)

Tuesday, January 11, 2011

Saya Pelajar USM


Salam 11 Januari 2011
heheheh...
cantikkan tarikh hari ni..
kebetulan tbukak la blog Cik Siti Safiyyah

Terbaca benda ni...
Sahabat blogger IPTA..
Sesape nak join..
ni link nye...ketuk..jangan tak ketuk...

Gambar saye bersama rakan sekelas...
Gambar ni..lepas abeh ujian Ko-k memanah...

Me, Zaza and Odah...After abeh klas English

Ngan kawan2  mase BBQ..Time ni ade fieldwork kat Muka Head,Penang

Kawan2 segroup mase fieldwork kat MukaHead

Mase fieldtrip kat Bukit Merah

mase RoadCruiser Pesta Konvo USM ke 42 (saye tiada dalam gambar..sebab saye  yg amek gambar..huhuhu)

Kempen Tangisan Jiwa...Kami jadi sukarelawan sukapaksa a.k.a sukarelawan jemputan..hahahahah



Ni mase hari keusahawanan..ni salah satu syarat untuk lulus paper Asas Keusahawanan

hahahahah...kami adalah budak2 kelana..yeyeyeyey!!!!!

Ni pun kawan2 saye gak..!!!!!


Korang mesti tak penah nak tau kan saye belajar kat mane?
heheheheh...
Saye adalah pelajar USM Tahun 2 da...Dijangke tamat belajar tahun 2012
Jurusan Sains Tulen
Major dalam Zoologi
Minor dalam Pengurusan

Rase nye...pengalaman paling manis adelah mase pengembaraan kelanasiswa..
Kelanasiswa ni lebih kurang macam pengakap la..tapi kitorang level IPTA k..
hahahahahah

yang best pasal pengembaraan ni..
kami kena mengembara dari jeti kat Penang seberang sampai la ke Ceruk Tok Kun Bukit Mertajam..
Surely la kan..jalan dengan tongkat putih..uniform pengakap lengkap dan dengan beg yang berat..
Penat berjalan...
Tuhan je yang tau..
Bayangkan la...
Jalan yang kalau kita naik kereta...dalam sepuluh minit kita da sampai
kalau jalan kaki...dekat setengah jam baru sampai...
Tapi...memang pengalaman sangat2...
Jalan tepi highway...singgah kat kedai makan..dapat minum air free
jalan dalam hujan...tidur kat masjid...naik bas dalam kampung..
dan yang paling tak leh lupe..
Mase singgah kuil sikh kat area Butterworth
Dorang da nak balik da..
Tapi sebab kitorang datang singgah..
Sanggup dorang stay..and layan kitorang..
Siap bagi air sirap bandung yang sedap lagi tu!!!!
Ade gak kitorang solat kat balai bomba..
hehehehe...siap masuk toilet dorang lagi..
Toilet orang lelaki..
huhuhu..tak pe la...kami menumpang je....^_^
Btw,grup ktorg la antara grup yang sampai awal kat USM balik..
LEGA!!!!!

Sekian...harap korang tak bosan ek bace cite saye...

Monday, January 10, 2011

Makan2 at Anjung Semarak USM

Salam sume..

Setelah seminggu dok diam dari blog ni...
nak gtau la satu tempat makan..
tempat nye dalam USM Penang..

nak tau tempat ni..tempat nye dekat ngan kedai mahasiswa USM
 (tempat budak2 nak beli buku tu...)

well...
tempat ni name nye 
ANJUNG SEMARAK..
leh klik link bawah untuk 'like' page nye kat FB

makanan nye 
ade dari nasi ayam,pelbagai nasi goreng,ade gak western food...
yang bleh tahan kat sini kan
jus buah dye...
no ice in use...
heheheheh...

kat kedai ni gak...
kedai atas kat bahagian atas..
tempat masak kat bahagian bawah..
kire nye..makanan dari bawah di bawa naik ke atas gune lif..
lif makanan kot..heheheheh

saye punye makanan:nasi ayam dan air Vimto..yang air tembikai tu Juma punye...

harga kat sini kira mampu bayar gak la..
tapi kalau makan hari-hari..
leh sengkek la..
hahahah

jadi..sesiapa yang datang usm...
dan terasa nak makan kat tempat yang cantik 
datang la kat Anjung Semarak USM
Buka dari 8am smpai 6 ptg
Isnin sampai Jumaat..

Selamat jamu selera....^_^


(p/s:nape la Faizal Tahir  tak jadi Juara AJL semalam?huhuhu)

Saturday, January 8, 2011

Saya Blogger Selangor...

kawan2...sape yang nak join list ni...jom la...



  1. Nama anda - Anees
  2. Status anda -Belum kahwin g....
  3. Cara hubungi - Facebook: Anees Chan. 
  4. Daerah - Subang Jaya
  5. Tempat tinggal - Taman Sri Serdang
  6. Apa yang menarik di tempat anda - bekas kawasan lombong bijih besi...sebelah kawasan rumah...ade sungai...Sg.Kuyoh....

Tuesday, January 4, 2011

Dah 3 kali da!!!!

salam...
hari ni...
hari keempat tahun 2011

kebetulan...ade la kempen derma darah kat USM ni...
organize by Majlis Penghuni Desasiwa Indah Kembara (MPDIK)
Alang2 masih sihat dari segi mental dan fizikal...
Pergi la derma...

And nak tau...
Saye la orang yang first derma!!! ^_^
(bangge seketika)
ye la...
bese g mase da ramai orang..

hari ni memang cadang nak g derma awal..
sebab nak elak ramai orang dan sebab nak g kelas pas tu...

sume nye oke...
cume enchek dokte tu cakap la...
kena byk exersice...
(wah!!!!nmpk sgt sy ni mls nk g exersice kn...)

mane x tak nye...blood pressure tinggi gak la..
takut..
jadi...
mari lah kita amalkan kehidupan yang sihat...
(doakan saya kuat semangat untuk hadapinye ye...)

kali ni da kali ketiga derma..
1st mase karnival saujana
2nd mase ConvEx'10




if nak derma lagi..
kena tunggu lagi 3 bulan baru boleh...

so..
pade sesape yang terasa nak derma darah...
jom la...
memang la takut mase mula2..
tapi lepas tu...
kite oke je...
malah
lagi semangat nak derma darah...

derma darah leh selamatkan nyawa...

(p/s:tadi jumpe orang tu dgn awex dye...huhuhu..T____T)

Sunday, January 2, 2011

hari kedua tahun 2011

Salam..
wah...dengan bangge nye nak cakap..
saye x entri langsung pasal new year kan...
heheheh

actually...
semalam adelah bezday rasmi bonda ku


AISHAH AWANG YAHAYA
(maaf ek...xde la gambar umi...huhuhu)

bezday yang ikut surat beranak la...
heheheheh

btw... 
hari ni tak gerak or lepak mane2 pun..
maklum la...
jimat kan wang...

kalian mesti ade azam barukan...
azam Anees tahun ni...

-nak amik lesen kete ngn moto
-nak naikkan pointer*
-nak kurangkan berjoli2..

tu la dye...
yang * dari dulu lagi da hajat..
alhamdulillah..naik la ckit pointer...
tapi masih perlu usaha...
tak nak malas da...

k...
ni je untuk hari ni...
wassalam...


(p/s:takziah untuk family Faizal Yusof ...moge roh arwah dtempatkan dalam kalangan orang beriman)